lybrel: χρήσεις, δόσεις, παρενέργειες και προειδοποιήσεις

Τι είναι το Lybrel;

Το Lybrel χρησιμοποιείται ως αντισύλληψη για την πρόληψη της εγκυμοσύνης.

Το Lybrel μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς που δεν αναφέρονται στον παρόντα οδηγό φαρμάκων.

Μην χρησιμοποιείτε το Lybrel εάν είστε έγκυος ή εάν έχετε πρόσφατα παιδί. Δεν πρέπει να λαμβάνετε το Lybrel εάν έχετε κάποια από τις ακόλουθες καταστάσεις: ανεξέλεγκτη υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακή νόσο, διαταραχή πήξης αίματος, προβλήματα κυκλοφορίας, διαβητικά προβλήματα με τα μάτια ή τα νεφρά σας, ασυνήθιστη κολπική αιμορραγία, ηπατική νόσο ή καρκίνο του ήπατος, πονοκεφάλους ημικρανίας, εάν καπνίζετε και είστε άνω των 35 ετών ή εάν έχετε υποστεί καρκίνο του μαστού ή της μήτρας, ίκτερο που προκαλείται από χάπια ελέγχου των γεννήσεων, καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο ή θρόμβο αίματος.

Σημαντικές πληροφορίες

Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αντίγραφα ασφαλείας των γεννήσεων, όπως προφυλακτικά ή σπερματοκτόνα, όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Lybrel ή εάν χάσετε μια δόση. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας.

Λείπει ένα χάπι αυξάνει τον κίνδυνο να μείνετε έγκυος. Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες “missed dose” εάν ξεχάσετε να πάρετε ένα χάπι Lybrel.

Ορισμένα φάρμακα μπορούν να κάνουν το Lybrel λιγότερο αποτελεσματικό στην πρόληψη της εγκυμοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των αντιβιοτικών, των φαρμάκων για την ηπατίτιδα C, των φαρμάκων HIV / AIDS, των φαρμάκων κατάσχεσης ή των ηρεμιστικών βαρβιτουρικών. Ενημερώστε το γιατρό σας για όλα τα άλλα φάρμακα που χρησιμοποιείτε.

Το Lybrel μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες. Μην το χρησιμοποιείτε εάν είστε έγκυος. Ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας εάν μείνετε έγκυος ή εάν παραλείψετε δύο διαδοχικές περιόδους της εμμήνου ρύσεως. Εάν έχετε πρόσφατα ένα μωρό, περιμένετε τουλάχιστον 4 εβδομάδες πριν από τη λήψη του Lybrel. Δεν πρέπει να πάρετε το Lybrel αν έχετε

Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο

ανεπεξέργαστη ή ανεξέλεγκτη υψηλή αρτηριακή πίεση

καρδιακές παθήσεις (ασθένεια στεφανιαίας αρτηρίας, διαταραχή ανεξέλεγκτης καρδιακής βαλβίδας, ιστορικό καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικό επεισόδιο ή θρόμβος αίματος)

μια διαταραχή πήξης του αίματος ή προβλήματα κυκλοφορίας

προβλήματα με τα μάτια σας, τα νεφρά ή την κυκλοφορία που προκαλείται από διαβήτη

ένα ιστορικό καρκίνου που σχετίζεται με ορμόνες όπως ο καρκίνος του μαστού ή της μήτρας

ασυνήθιστη κολπική αιμορραγία που δεν έχει ελεγχθεί από γιατρό

ήπαρ ή καρκίνο του ήπατος

σοβαρή κεφαλαλγία ημικρανίας (με αύρα, μούδιασμα, αδυναμία ή αλλαγές όρασης), ειδικά εάν είστε ηλικιωμένοι άνω των 35 ετών

ιστορικό ίκτερο που προκαλείται από εγκυμοσύνη ή αντισυλληπτικά χάπια. ή

αν καπνίζετε και είστε άνω των 35 ετών.

Για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να πάρετε με ασφάλεια το Lybrel, ενημερώστε το γιατρό σας εάν έχετε κάποια από αυτές τις άλλες προϋποθέσεις

υψηλή αρτηριακή πίεση, κιρσώδεις φλέβες

υψηλή χοληστερόλη ή τριγλυκερίδια, ή εάν είστε υπέρβαροι

ένα ιστορικό κατάθλιψης

υπολειτουργικό θυρεοειδή

ασθένεια της χοληδόχου κύστης

Διαβήτης

επιληπτικές κρίσεις ή επιληψία

ιστορικό ακανόνιστων εμμηνορροϊκών κύκλων

Πώς πρέπει να πάρω Lybrel;

φυματίωση; ή

ένα ιστορικό ινοκυστικής νόσου του μαστού, θρόμβους, οζίδια ή μη φυσιολογική μαστογραφία.

Οι ορμόνες στο Lybrel (αιθινυλιστραδιόλη και λεβονοργεστρέλη) μπορούν να περάσουν στο μητρικό γάλα και μπορεί να βλάψουν ένα μωρό που θηλάζει. Το Lybrel μπορεί επίσης να επιβραδύνει την παραγωγή μητρικού γάλακτος. Μην χρησιμοποιείτε το Lybrel εάν θηλάζετε ένα μωρό.

Πάρτε το Lybrel ακριβώς όπως συνταγογραφήθηκε από το γιατρό σας. Μην παίρνετε μεγαλύτερες ή μικρότερες ποσότητες ή για περισσότερο από το συνιστώμενο. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα συνταγών σας.

Θα πάρετε το πρώτο χάπι Lybrel την πρώτη ημέρα της περιόδου σας ή την πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη της περιόδου σας. Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε εφεδρικό έλεγχο των γεννήσεων, όπως προφυλακτικά ή σπερματοκτόνο, όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Lybrel. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας.

Πάρτε ένα χάπι κάθε μέρα, όχι περισσότερο από 24 ώρες μεταξύ τους. Όταν χάσετε τα χάπια, ξεκινήστε μια νέα συσκευασία την επόμενη μέρα. Μπορεί να μείνετε έγκυος αν δεν παίρνετε ένα χάπι καθημερινά. Πάρτε τη συνταγή σας ξαναγεμίζεται πριν τελειώσετε από χάπια εντελώς.

Η συσκευασία ελέγχου 28 ημερών περιέχει επτά χάπια “υπενθύμισης” για να σας κρατήσει στον κανονικό σας κύκλο. Η περίοδος σας συνήθως αρχίζει ενώ χρησιμοποιείτε αυτά τα χάπια υπενθύμισης.

Μπορεί να έχετε αιμορραγία κατά τη διάρκεια των πρώτων 3 μηνών. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν αυτή η αιμορραγία συνεχίζεται ή είναι πολύ βαριά.

Χρησιμοποιήστε έναν εφεδρικό έλεγχο των γεννήσεων εάν είστε άρρωστοι με σοβαρό εμετό ή διάρροια.

Εάν χρειάζεστε χειρουργικές επεμβάσεις ή ιατρικές εξετάσεις ή αν είστε σε ανάπαυση στο κρεβάτι, ίσως χρειαστεί να σταματήσετε τη χρήση του Lybrel για μικρό χρονικό διάστημα. Οποιοσδήποτε γιατρός ή χειρουργός που σας μεταχειρίζεται θα πρέπει να γνωρίζει ότι χρησιμοποιείτε το Lybrel.

Κατά τη διάρκεια της λήψης του Lybrel, θα χρειαστεί να επισκέπτεστε το γιατρό σας τακτικά.

Φυλάσσετε το Lybrel σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από υγρασία και θερμότητα.

Τι συμβαίνει εάν χάσω μια δόση;

Ακολουθήστε τις οδηγίες ασθενούς που παρέχονται στο πακέτο Lybrel. Ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας εάν δεν καταλαβαίνετε αυτές τις οδηγίες. Λείπει ένα χάπι αυξάνει τον κίνδυνο να μείνετε έγκυος.

Τι συμβαίνει σε περίπτωση υπερδοσολογίας;

Αν χάσετε ένα ενεργό χάπι Lybrel, πάρτε δύο χάπια την ημέρα που θυμάστε. Στη συνέχεια, πάρτε ένα χάπι την ημέρα για το υπόλοιπο της συσκευασίας.

Εάν χάσετε δύο ενεργά χάπια στη σειρά στην Εβδομάδα 1 ή 2, πάρτε δύο χάπια την ημέρα για δύο συνεχόμενες ημέρες. Στη συνέχεια, πάρτε ένα χάπι την ημέρα για το υπόλοιπο της συσκευασίας. Χρησιμοποιήστε τον εφεδρικό έλεγχο των γεννήσεων για τουλάχιστον 7 ημέρες μετά τα χαμένα χάπια.

Τι πρέπει να αποφύγω;

Εάν χάσετε δύο ενεργά χάπια στη σειρά στην Εβδομάδα 3, ρίξτε το υπόλοιπο πακέτο και ξεκινήστε μια νέα συσκευασία την ίδια μέρα εάν είστε εκκινητής της Ημέρας 1. Εάν είστε αρχάριος της Κυριακής, συνεχίστε να παίρνετε ένα χάπι κάθε μέρα μέχρι την Κυριακή. Την Κυριακή, ρίξτε το υπόλοιπο πακέτο και ξεκινήστε μια νέα συσκευασία εκείνη την ημέρα.

Εάν χάσετε τρία ενεργά χάπια στη σειρά την 1η, 2η ή 3η εβδομάδα, ρίξτε το υπόλοιπο της συσκευασίας και ξεκινήστε μια νέα συσκευασία την ίδια ημέρα, εάν είστε εκκινητής της Ημέρας 1. Εάν είστε αρχάριος της Κυριακής, συνεχίστε να παίρνετε ένα χάπι κάθε μέρα μέχρι την Κυριακή. Την Κυριακή, ρίξτε το υπόλοιπο πακέτο και ξεκινήστε μια νέα συσκευασία εκείνη την ημέρα.

Εάν χάσετε δύο ή περισσότερα χάπια, ενδέχεται να μην έχετε μια περίοδο κατά τη διάρκεια του μήνα. Αν παραλείψετε μια περίοδο δύο συνεχών μηνών, καλέστε το γιατρό σας επειδή μπορεί να είστε έγκυος.

Οι παρενέργειες του Lybrel

Αν χάσετε ένα χάπι υπενθύμισης, πετάξτε το μακριά και συνεχίστε να παίρνετε ένα χάπι υπενθύμισης ανά ημέρα μέχρι το πακέτο να είναι άδειο. Δεν χρειάζεστε εφεδρικό έλεγχο των γεννήσεων εάν χάσετε ένα χάπι υπενθύμισης.

 Τα συμπτώματα υπερβολικής δόσης μπορεί να περιλαμβάνουν ναυτία, έμετο και αιμορραγία του κόλπου.

Το κάπνισμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θρόμβων αίματος, εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιακής προσβολής που προκαλείται από το Lybrel, ειδικά αν είστε άνω των 35 ετών.

Το Lybrel δεν θα σας προστατεύσει από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα – συμπεριλαμβανομένου του HIV και του AIDS. Η χρήση προφυλακτικού είναι ο μόνος τρόπος για να προστατευθείτε από αυτές τις ασθένειες.

Λάβετε ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης εάν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης στο Lybrel: κυψέλες. δύσκολη αναπνοή. πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών, της γλώσσας ή του λαιμού.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το Lybrel και καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια όπως

αιφνίδια μούδιασμα ή αδυναμία, ειδικά στη μία πλευρά του σώματος

αιφνίδια κεφαλαλγία, σύγχυση, προβλήματα όρασης, ομιλίας ή ισορροπίας

πόνος στο στήθος ή βαριά αίσθηση, πόνος που εξαπλώνεται στο χέρι ή στον ώμο, ναυτία, εφίδρωση, γενική αδυναμία

ξαφνικό βήχα, συριγμό, γρήγορη αναπνοή, βήχας αίματος

πόνο, πρήξιμο, ζεστασιά ή ερυθρότητα σε ένα ή και στα δύο πόδια

μια αλλαγή στο πρότυπο ή τη σοβαρότητα των πονοκεφάλων της ημικρανίας

ναυτία, πόνος στο άνω μέρος του στομάχου, κνησμός, απώλεια όρεξης, σκοτεινά ούρα, σκωληνωτό κόπρανα, ίκτερο (κιτρίνισμα του δέρματος ή των ματιών)

πρήξιμο στα χέρια, στους αστραγάλους ή στα πόδια σας

ένα μαστίγιο μαστού. ή

συμπτώματα κατάθλιψης (προβλήματα ύπνου, αδυναμία, αίσθημα κόπωσης, αλλαγές στη διάθεση).

Οι λιγότερο σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες του Lybrel μπορεί να περιλαμβάνουν

ήπια ναυτία (ειδικά όταν αρχίζετε να παίρνετε για πρώτη φορά αυτό το φάρμακο), έμετο, φούσκωμα, κράμπες στο στομάχι

ευαισθησία ή διόγκωση του μαστού, αποβολή θηλών

οι φακίδες ή το σκουρόχρωμα του δέρματος του προσώπου, η αυξημένη τριχοφυΐα, η απώλεια μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής

αλλαγές στο βάρος ή την όρεξη

προβλήματα με τους φακούς επαφής

Ποια άλλα φάρμακα θα επηρεάσουν το Lybrel;

κολπική κνησμό ή απόρριψη. ή

αλλαγές στις εμμηνορροϊκές σας περιόδους, μειωμένη σεξουαλική ορμή.

Το Lybrel (αιθινυλ οιστραδιόλη / λεβονοργεστρέλη)

Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα ανεπιθύμητων ενεργειών και μπορεί να συμβούν και άλλες. Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στην κυβέρνηση στο 1088.

Ορισμένα φάρμακα μπορούν να κάνουν το Lybrel λιγότερο αποτελεσματικό, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε εγκυμοσύνη. Πριν χρησιμοποιήσετε το Lybrel, ενημερώστε το γιατρό σας εάν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα φάρμακα

bosentan (Tracleer)

ένα φάρμακο αντιβιοτικών ή φυματίωσης

φάρμακα για τη θεραπεία της ηπατίτιδας C, του HIV ή του AIDS

φαινοβαρβιτάλη (Solfoton) και άλλα βαρβιτουρικά

Β. ή

φάρμακα κατάσχεσης.

Ενημερώστε το γιατρό σας για όλα τα άλλα φάρμακα που χρησιμοποιείτε, ειδικά

dantrolene (Dantrium)

τζαανιδίνη (Zanaflex); ή

τρανκεμικό οξύ (Cyklokapron, Lysteda).

Ο κατάλογος αυτός δεν είναι πλήρης και άλλα φάρμακα μπορεί να αλληλεπιδράσουν με το Lybrel. Ενημερώστε το γιατρό σας για όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε. Αυτό περιλαμβάνει συνταγογραφούμενα, εξωχρηματιστηριακά, βιταμινούχα και φυτικά προϊόντα. Μην ξεκινήσετε ένα νέο φάρμακο χωρίς να ενημερώσετε το γιατρό σας.

Αποποίηση ευθυνών: Καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι οι παρεχόμενες πληροφορίες είναι ακριβείς, ενημερωμένες και πλήρεις, αλλά δεν παρέχεται καμία εγγύηση για το σκοπό αυτό. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται στο παρόν μπορεί να είναι ευαίσθητες στο χρόνο. Οι πληροφορίες σχετικά με τα ναρκωτικά του Multum είναι ένας πληροφοριακός πόρος που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους εξειδικευμένους ιατρούς να φροντίζουν τους ασθενείς τους και / ή να εξυπηρετούν τους καταναλωτές που βλέπουν αυτή την υπηρεσία ως συμπλήρωμα και όχι ως υποκατάστατο της εμπειρογνωμοσύνης, των δεξιοτήτων, των γνώσεων και της κρίσης των επαγγελματιών υγείας. Η απουσία προειδοποίησης για ένα δεδομένο συνδυασμό φαρμάκου ή φαρμάκου σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ερμηνεύεται ότι υποδηλώνει ότι ο συνδυασμός φαρμάκου ή φαρμάκου είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για οποιοδήποτε δεδομένο ασθενή. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις φαρμάκων, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες.

10.02.2012-05-02, 1:03:53

Διαθεσιμότητα Διακοπείσα διακοπή

Εγκυμοσύνη Κατηγορία X Να μην χρησιμοποιείται κατά την εγκυμοσύνη

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στην κυβέρνηση

Έλεγχος αντισύλληψης Mirena, Depo-Provera, μεδροξυπρογεστερόνη, Provera, Nexplanon, NuvaRing, Yaz, νορεθινδρόνη, λεβονοργεστρέλη, Yasmin, Ortho Tri-Cyclen, Sprintec, Aviane Lo Loestrin Fe, Ortho Tri-Cyclen Lo, Microgestin Fe 1/20, Lutera , Skyla, Implanon, TriNessa, Alesse, Tri-Sprintec, Minastrin 24 Fe, Apri, Gildess Fe 1/20