ψυχική υγεία: πλασματικές διαταραχές

Οι τεχνητές διαταραχές είναι καταστάσεις στις οποίες ένα άτομο συνειδητά και συνειδητά ενεργεί σαν να έχει μια σωματική ή ψυχική ασθένεια όταν δεν είναι πραγματικά άρρωστος. Η πλασματική διαταραχή μέσω πληρεξουσίου είναι όταν ένα άτομο ενεργεί σαν ένα άτομο στη φροντίδα του να έχει μια ασθένεια όταν δεν το κάνει.

Δεν περίμενα να εξασθενήσει από τη θέα του αίματος του γιου μου. Ως μητέρα, η δουλειά μου είναι να νοσηλεύομαι boo-boos – και όταν ο γιος μου ήρθε σε μένα αφού έσπασε τον αντίχειρά του πριν από μερικούς μήνες, προετοίμασα να φτιάξω το καλύτερο Florence Nightingale. Τότε είδα το αίμα. Το δωμάτιο άρχισε να γυρίζει. Εγώ ξέσπασε σε έναν κρύο ιδρώτα. Αισθάνθηκα όλο το χρώμα αποστράγγισης από το πρόσωπό μου. Αφού φώναξε στον επάνω όροφο για να αναλάβει ο σύζυγός μου, γλίστρησα στο πάτωμα της κουζίνας. Οι ψυχολόγοι δεν γνωρίζουν ακριβώς γιατί μέχρι το 15% από εμάς βιώνουμε τη βουτιά στο αίμα …

Τα άτομα με πλασματικές διαταραχές συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο λόγω μιας εσωτερικής ανάγκης να θεωρηθούν ως άρρωστοι ή τραυματίες, να μην επιτύχουν ένα σαφές όφελος, όπως το οικονομικό κέρδος. Οι άνθρωποι με πλασματικές διαταραχές είναι ακόμη πρόθυμοι και μερικές φορές πρόθυμοι να υποβληθούν σε επώδυνες ή επικίνδυνες δοκιμές και εγχειρήσεις προκειμένου να αποκτήσουν τη συμπάθεια και την ιδιαίτερη προσοχή που δίνεται σε ανθρώπους που είναι πραγματικά άρρωστοι ή έχουν έναν αγαπημένο που είναι άρρωστος. Οι πλασματικές διαταραχές θεωρούνται ψυχικές ασθένειες επειδή σχετίζονται με σοβαρές συναισθηματικές δυσκολίες.

Πολλοί άνθρωποι με πλασματικές διαταραχές υποφέρουν επίσης από άλλες ψυχικές καταστάσεις, ιδιαίτερα από διαταραχές της προσωπικότητας. Τα άτομα με διαταραχές της προσωπικότητας έχουν μακροχρόνια πρότυπα σκέψης και δράσης που διαφέρουν από αυτά που η κοινωνία θεωρεί συνηθισμένα ή φυσιολογικά. Αυτοί οι άνθρωποι γενικά έχουν επίσης κακές ικανότητες αντιμετώπισης και προβλήματα που δημιουργούν υγιείς σχέσεις.

Οι τεκμηριωμένες διαταραχές είναι παρόμοιες με μια άλλη ομάδα ψυχικών διαταραχών που ονομάζονται σωματικές διαταραχές, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης την παρουσία συμπτωμάτων που δεν οφείλονται σε πραγματικές σωματικές ή ψυχικές ασθένειες. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων διαταραχών είναι ότι τα άτομα με σοματολογικές διαταραχές δεν ψεύδουν τα συμπτώματα ή παραπλανούν τους άλλους για τα συμπτώματά τους με σκοπό.

της νέας σειράς ηλεκτρονικών μηνυμάτων σχετικά με τη διάγνωση, τη θεραπεία και τη διαβίωση με διαταραχή διατροφικής κατανάλωσης